Pages

Tuesday, August 4, 2015

Tuesday 11 days left

Assalamualaikum

Tajuk beriya sangat tulis english, tapi semuanya bahasa melayu jugak.. XD. Tinggal 11 hari lagi tetapi rasa tak bersedia sangat nak final exam. Lain betul tahun ni. Kan seronok kalau ada seseorang yang boleh kita kongsi dengan dia apa yang kita rrasa , yang kita takut dan dia bagi sepenuhnya sokongan. abah selalu pesan, awak tak boleh bergantung dengan manusia sangat, sekali manusia hilang awak yang memnononngg cari nanti. Bila ingat balik apa yang abah pesan, ya, memang betul pon. Bila rasa down sikit mulala telefon abah, abah down ni tak boleh study, bosan. abah marah, bosan, bosan..cuba study niat kerana Allah. bila rasa down cuba minta doa dengan Allah, perasaan dia lain kak chik. kak chik is my nickname.

doa. bukan sahaja2 pepatah arab kata itu senjata muslim , bukan?Jadi , haruslah menggunakannya sebaik mungkin. Hari ni akan cuba menghabiskan satu buku Gastroenterology atau lebih senang GIT lah, ingat study bukan untuk peperiksaan tapi study untuk kita tolong umat islam yang lain, ingat tu. pahat  dalam hati.

Setakat ni semua benda saya simpan dalam hati, susah nak diluahkan tetapi saya tak rasa itu solusi yang baik. Jadi, saya cerita semuanya kepada Rima. Rima bagus, dia dengar ja even she cant reply any single word but its more than enough.

hye Rima, welcome to my world.

okay, sambung balik pasal final exam saya, saya nak sangat bagi hadiah pada ma ayah tahun ni, tak mahu kecewakan mereka. Umurr mereka dah tua, tapi xde pon yang dalam family boleh bawa ma ayah jalan2, gembirakan hati mereka sebab semuanya kahwin awal. Sedihnya bila fikir balik, teringin nak keluarga yang bahagia macam dulu , mungkin suatu hari nanti keluarga kami akan jadi macam biasa..mungkin..

rabbi yasser wa la tuasser imme.

No comments:

Post a Comment